• Instrumentar Implantologie Header
  • Instrumentar Paradontologie Header
  • Substitut Osos Header
  • Fiziodispencer Header
 

Cos cumparaturi

(gol)

Comenzi instrumentar dentar
Emdogain 0,3ml Bonus Preffgel 0,6ml
(+) Mareste
 
PRET
920 RON
Cumpar

Emdogain 0,3ml Bonus Preffgel 0,6ml

Gel derivat din matricea smalţului. Emdogain Gel este folosit ca adjuvant al chirurgiei periodontale, facilitând regenerarea parodontală la pacienţii care au pierdut ligamentele periodontale fie ca urmare a unei boli, fie ca urmare a unor leziuni traumatice.

Emdogain Gel creează o suprafaţă ideală pe rădăcină, pe care vor migra şi se vor ataşa suşe de celule parodontale care refac ţesutul de susţinere distrus. Ca urmare a refacerii sistemului de susţinere este posibilă şi regenerarea osului alveolar prin capacitatea osteogenică a ligamentelor periodonatale refăcute. EG este apoi degradat enzimatic în cursul procesului normal de vindecare. In funcţie de morfologia şi dimensiunile defectului parodontal, rezultatele pot fi diferite. Este fundamentală menţinerea viabilităţii celulelor parodontale în timpul tratamentului chirurgical. Trebuie evitată prin orice mijloace uscarea ţesutului moale, iar demineralizarea de scurtă durată trebuie să fie limitată la zona acelulară, expusă a suprafeţei radiculare. Stabilitatea plăgii este esenţială pentru obţinerea unei bune regenerări cu EG.

Dacă se întrerupe contiguitatea dintre suprafaţa radiculară şi ţesutul conjunctiv de vindecare, defectul priodontal se va epiteliza, conducând la un eşec clinic. Astfel, aplicarea unor procedee în funcţie de localizare, abordarea corectă chirurgicală, stabilizarea plăgii pe parcursul procesului de vindecare şi igiena orală postoperatorie se constituie ca factori esenţiali pentru obţinerea unui rezultat favorabil. Studiile clinice cu Emdogain Gel au arătat că pacienţii cu pungi parodontale adânci (> 6mm) pot obţine refacerea ligamentară şi nivele ale osului alveolar în proporţie de până la 2/3 din normal (60 - 70% din lungimea rădăcinii). Această regenerare are loc pe o perioadă mai mare de un an.

 

INSTRUCŢIUNI DE FOLOSIRE:

Fiecare seringă preumplută va fi folosită la un singur pacient.

Seringa conţinând 0,3 ml este concepută pentru tratarea unui singur defect. Seringa conţinând 0,7 ml va fi folosită pentru tratarea până la trei defecte.

Până Ia aplicarea Emdogain Gel seringa va fi depozitată în frigider.

1.         înlăturaţi capacul de plastic al seringii

2.         Ataşaţi la seringă acul ce este livrat

3. Folosiţi Emdogain Gel în interval de 2 ore şi aruncaţi cantitatea rămasă.

PROCEDURI CLINICE:

Emdogain Gel este creeat pentru a fi folosit ca adjuvant la metodele clasice ale chirurgiei periodontale.

1. Anesteziaţi zona aleasă pentru intervenţia chirurgicală fie prin anestezie tronculară şi/sau plexală. Evitaţi folosirea unui vasocostrictor asupra papilei interdentare şi marginii gingivale.

2. Realizaţi inciziile la colet, apoi dacă se consideră necesar realizaţi l sau 2 incizii verticale extinse în mucoasa alveolară. Ridicaţi lamboul mucoperiostal atât cel de pe faţa orala cât şi cel de pe faţa vestibulară. Păstraţi cât mai mult ţesut gingival în lambou. Menţineţi vitalitatrea celulelor parodontale prin hidratarea ţesutului moale cu ser fiziologic.

3. îndepărtaţi numai ţesutul de granulaţie aderent la ţesutul alveolar şi orice defect osos asociat pentru a avea acces şi vizibilitate optimă asupra suprafeţei radiculare. îndepărtaţi placa şi tartrul subgingival. îndepărtaţi "smear layer" cu un curăţitor rapid de supărafaţă (de ex 2 minute cu PrefGel sau 15 secunde cu acid citric sau fosforic). Clătiţi abundent cu ser fiziologic steril. Evitaţi contaminarea zonei operate cu salivă sau sânge după ultima clătire.

4. Aplicaţi imediat Eg pe suprafeţele radiculare expuse începând dinspre apical. Se aplică Emdogain Gel din abundenţă pentru a acoperi suprafeţele radiculare expuse. (La sutură trebuie să se observe o exprimare a excesului de

gel).

5. Este esenţială acoperirea completă a zonelor interproximale şi adaptarea optimă a ţesutului moale. Dacă se consideră necesar se poate practica o fenestrare periostală la baza lamboului pentru a facilita repozitionarea coronară a ţesutui moale. Se vor folosi materiale potrivite pentru sutura stabilă şi închiderea perfectă.

6. Pacienţii vor fi instruiţi să se clătească zilnic cu soluţii antiseptice (0,1 - 0,2 % sol de clorhexidină) pe durata primelor 3-6 săptămâni postchirurgical.

7. Pacienţii trebuie instruiţi să nu-i perieze zona operată în primele 3 săptămâni post-operator. Apoi se va efectua un periaj numai pe feţele orale şi vestibulare printr-o mişcare de roluire dinspre apical spre planul de ocluzie. Nu se vor efectua curăţiri ale şanţului gingival sau a zonelor intergingivale dacât după 6 săptămâni de la operaţie.

8. Firele pot fi scoase atunci când lambourile şi interfaţa rădăcină- gingie sunt stabile, în general după 2-3 săptămâni. Ca în orice îngrijire post chirurgicală pacienţii trebuie reinsruiţi în menţinerea igienei orale. Procesele de vindecare pot dura mai mult de un an perioadă în care nimic nu trrebuie să înterfere cu buna lor desfăşurare.

 

INDICAŢII:

Emdogain Gel se foloseşte în aplicaţii topice asociat  chirurgiei  parodontale  pentru  a  ajuta

regenerarea ţesutului de suport pierdut prin boală parodontală sau traumă.

Emdogain    Gel    a    fost    eficient    în   pungi parodontale mai mari de 6 mm şi atrofii verticale mai mari de 3mm pe radiografie.

Emdogain Gel este eficient  şi în implicările zonelor de furcaţie chiar mai mari de 2mm dar

nu în situaţile de comunicare vestibulo-orală pe sub zona de furcaţie.

 

PRECAUŢII:

Nu folosiţi gelul dacă ambajul este desigilat sau distrus.

Seringa şi sistemul de aplicare sunt de unică folosinţă. Nu resterilizţi sau refolosiţi seringa.

Siguranţă şi eficienţă:

Emdogain Gel a fost bine tolerat în studii de toleranţă şi s-a dovedit eficient în regenerarea

desmodontală,   fapt   verificat   prin   măsurători precise.

Reacţii adverse:

Nu există nici o evidenţă care să indice efecte adverse fie legate de procedură, fie de substanţă, nici în cazul aplicării topice singulare şi nici în aplicările topice repetate de Emdogain Gel.

Depozitare: Refrigerat la 2°-8°C. în transport pe parcursul a maxim 72h temperatura poate fii mai mare dar nu mai mult de 30°C. Apoi trebuie imediat refrigerat la sosire la 2°-8°C.

 

Emdogain creates a surface for cementum production Experimental studies in a marginal dehiscence model in primates show that EMDOGAIN creates a suitable surface for the colonization of cementum-forming cells.

Two weeks after application, 75% of the dentin surface is covered with such cells.

After cementum formation, the periodontal ligament and alveolar bone are then established.

Emdogain is resorbed naturally during the normal healing process, leaving only a residue of enamel matrix protein on the debrided root surface.

This natural and insoluble surface layer encourages the population of cementum-forming cells from the surrounding tissues.


 
footer