• Instrumentar Implantologie Header
  • Instrumentar Paradontologie Header
  • Substitut Osos Header
  • Fiziodispencer Header
 

Cos cumparaturi

(gol)

Comenzi instrumentar dentar
Emdogain 0,7ml BONUS Preffgel 0,6ml
(+) Mareste
 
PRET
1148 RON
Cumpar

Emdogain 0,7ml BONUS Preffgel 0,6ml

emdogain

În ultimii 25 de ani s-au înregistrat progrese remarcabile în tratamentul parodontopatiilor marginale mai ales în zona regenerarii parodontale si osoase, teorie sustinuta de ipoteza conform careia celulele progenitoare din ligamentele parodontale sunt capabile sa regenereze sistemul ligamentar de sustinere parodontala 

Majoritatea tratamentelor care aveau la baza aceasta ipoteza foloseau membrane-bariera pentru regenerarea tisulara dirijata (guided tissue regeneration - GTR) cu rol de a selecta si spori anumite populatii celulare si de a stimula apozitia coronara de ligamente si de cement pe suprafetele radiculare denudate. Ulterior, utilizarea grefelor os (autogrefe, alogrefe, xenogrefe) si a conditionarii suprafetei radiculare cu acid citric a adus noi evidente histologice în explicarea procesului de regenerare tisulara. Vindecarea plagilor parodontale dupa aceste procedee este de tipul noii insertii si nu prin regenerare parodontala 

Cercetarile au dus la aparitia unui produs numit EMDOGAIN. Acesta este un gel format din derivati din matricea proteica a smaltului, sintetizati din tesuturile embrionare ale porcinelor. Asemanarea intre aceste proteine si cele umane este atat de mare, incat induc un raspuns foarte bun din partea pacientului.

Cum functioneaza?

Odata curatat foarte bine defectul osos si radacinile dintilor, Emdogain se aplica pe suprafata dentara. Celulele noastre sunt stimulate de catre Emdogain sa se transforme in celule ce vor forma os, ligamente parodontale, si tesuturi moi – gingie. Timpul de actiune este indelungat, regenerarea se produce chiar si dupa un an.

Acest tratament chirurgical de regenerare este indicat in defecte osoase / pungi parodontale cauzate de boala parodontala sau in retractii gingivale. Pacientii trebuie sa treaca prin faza de tratament initial – igienizarea minutioasa facuta de medic in cabinetul stomatologic cat si insusirea de catre pacient a unei igiene impecabile acasa – astfel incat sa nu existe microbi restanti care ar putea periclita reusita tratamentului.

Interventia este usoara si facila, modul de prezentare al gelului il face usor de aplicat. Inflamatia post operatorie este redusa. Nu au fost inregistrate reactii adverse sau raspunsuri imune la tratament. In schimb, rata de succes a operatiilor este peste 70%, traducandu-se in reducerea adancimii pungilor parodontale, cresterea inaltimii si densitatii osoase si regenerarea gingivala, cu insertia ei pe suprafata dentara.

In concluzie, pacientii cu afectare parodontala sau cu retractii gingivale au in Emdogain un bun aliat in ameliorarea problemelor lor. 

Emdogain reprezinta un produs purificat, liofilizat, extras din matricea smaltului produs de Straumann si folosit ca adjuvant in terapia parodontala. Acesta se aplica pe suprafetele radiculare decontaminate cu ajutorul chiuretelor, piezochirurgiei si al laserului si conditionate cu PrefGel. 
Emdogain se resoarbe in aproximativ 4 saptamani, timp in care formeaza o matrice proteica insolubila care initiaza procesul de regenerare tisulara parodontala. Se recomanda sa fie folosit in tratamentul defectelor osoase adanci, al retractiilor si al defectelor de furcatie.


 
footer